БСП ще обяви подкрепата си за един от двамата кандидати за

...
БСП ще обяви подкрепата си за един от двамата кандидати за
Коментари Харесай

Гюров или Каримански? БСП решава в последния момент |

Българска социалистическа партия ще разгласи поддръжката си за един от двамата претенденти за гуверньор на Българска народна банка в последния миг.

Георги Свиленски заяви в коридорите на Народното събрание, че левицата ще вземе решение във вторник по време на съвещание на парламентарната група.

Това значи, че Българска социалистическа партия ще реши коя от двете кандидатури на обединението да поддържа ден преди самото гласоподаване. Миналата седмица Гюров и Каримански бяха изслушани в бюджетна комисия и остава единствено кандидатурите да бъдат гласувани в зала. Очакванията са това да се служи идната седмица.

Вчера разгласи, че ще поддържа Андрей Гюров, претендентът на Продължаваме промяната.

Драмата към Българска народна банка стартира преди три седмици при гласуването на процедурни правила. Тогава за. Седмица по-късно бяха оповестени и кандидатурите - финансистът от Има Такъв Народ и ръководителят на ПГ на Политическа партия Неговото име бе оповестено в края на деня след няколко дни съвещания. Това, че обединението излиза с две кандидатури, значи единствено едно - новият гуверньор на Българска народна банка ще бъде определен с гласове на опозицията. Христо Иванов предвижда, че, в случай че това се случи, а Десислава Атанасова разгласи, че. Самият Каримански пък разгласи, че в това да бъде определен с гласове на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

След на Каримански и Гюров, което протече в професионален звук, се заформи нов скандал -. В края на предходната седмица обединението се събра на ексклузивен, който завърши без изказване. Междувременно представителят на Министерския съвет Лена Бориславова се усъмни, че в случай че Каримански оглави Българска народна банка ще последва " ". Лидерът на Има Такъв Народ в пък я упрекна в неистина. В понеделник Гюров разгласява си във Facebook, а разгласи, че поставя името си под неговата кандидатура. 

Така завърши и размяната на обвинявания сред Политическа партия и Има Такъв Народ. Поне към този момент. Кворумните игри за вота за началник на Българска народна банка обаче през вчерашния ден бяха официализирани. Това се случи с, съгласно която предложенията ще минават с гласовете на поне половината депутати от последната инспекция на кворума. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР